Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olas torskgratäng

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Väldigt enkel men god fiskgratäng som passar hela familjen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva eller hacka löken och grönsakerna i lagom bitar. Lägg det otinade torskblocket i en smord ugnssäker form. Bryn purjolök, paprika i lite smör, häll i tomaterna i slutet. I med crème fraichen, dijonsenapen och kryddorna. Späd ev med lite vatten. Häll såsen över fisken, strö osten över fisken och in i ugnen.
  2. 30-35 min i 175-200 grader
  3. Servera med kokt potatis eller ris

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • lovis49 6 januari 2011

    Mmm, läckert och snabblagat! Den kommer ofta att göras igen.

  • reeko 7 januari 2011

    Tack lovis49! Kul att du gillade den! Den äts ofta här hemma också :)

  • larsandberg 22 januari 2011

    Mycket enkelt å gott. Ska även testa detta med kyckling istället för fisk. Tror det kommer att funka också.

  • reeko 22 januari 2011

    Kyckling istället blir säkert en höjdare, lycka till! :)

  • Anemona35 28 februari 2011

    God och snabb vardagsrätt med lite sting av senapen. Serverades med pressad potatis och grönsallad. Full poäng från min familj, varav två av barnen sa att det var den godaste fisken nånsin. =)

  • djoda75 3 september 2011

    Mycket enkel att tillaga och väldigt god, har blivit en favorit här hemma :)

  • irri 22 oktober 2011

    Mycket gott och enkelt att tillaga, det smälte i munnen.

  • Algot 23 november 2011

    Jättegod fiskrätt! Den kommer jag att göra flera gånger. Tur att jag hade ost hemma som jag kunde riva för det fanns tyvärr inte med i ingredienserna.

  • farmoringer 8 augusti 2012

    Det här var verkligen gott. Kommer att göras om, och om igen...

  • Kiwo73 20 maj 2013

    Superbra familjefisk, uppskattades av kräsna små gäster! Jag kompletterade den med en fiskbuljong, vilket jag tyckte blev bra! Har även plan på att testa med lite vitvin för en lyxigare touch när man känner för det :-)

  • Algot 7 mars 2015

    Jättegod! Den här rätten gör vi nästan alltid när det ska ätas fisk! Alla gillar den, ung som gammal!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.