Det finns ganska få måsten för att lyckas med sitt brödbak – i varje fall för oss glada amatörer. Men när de väl sitter där då är det dags att börja leka lite med olika smaksättningar.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke, häll på vattnet och lös upp jästen. Tillsätt saltet, grahamsmjölet och därefter vetemjölet. Arbeta ihop degen och låt jäsa under handduk i 30 – 40 minuter.
- Knåda degen på väl mjölat bord, den kan vara lite kladdig. Kavla ut degen till en stor fyrkant. Strö över oliv- och rosmarinhack.
- Rulla ihop degen som en rulltårta. Forma degen som en rundel och lägg över på plåt med bakpapper. Jäs i 30 – 40 minuter.
- Värm ugnen till 250 grader. Pensla med kallt vatten och strö lite flingsalt över brödet. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, sänk värmen till 100 grader och fortsätt grädda i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler utan handduk.
Publicerat den
18 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar