Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oliv och tomatbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gott och nyttigt bröd utan socker

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i matberedaren. Häll i de krossade tomaterna samt fyll på med 5 dl vatten. Tillsätt olivolja, hackade oliver samt salt och till sist ca 19,5 dl vetemjöl. Spara 0,5 dl till utbakningen. Se till att smeten släpper från kanterna i matberedaren. Låt smeten jäsa ut ordentligt, minst 1 timme. Ta upp degen på bakbordet knåda väl samt lägg i formar. Låt jäsa 1 gång ca 1 timme. Sätt in formarna på mellanläge i ugnen. Baka i 175 C, i ca 40 minuter. Låt brödet vila innan du skär upp, njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.