Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oliv- och tomatbröd.

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Något för brödälskare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vattnet och hacka tomaterna och tillsätt dem tillsammans med övriga ingredienser till degen. Arbeta degen väl, med fördel i maskin, i minst 5 minuter.
  2. Jäs i 45 min.
  3. Ta upp degen, knåda några minuter och baka ut till 2 runda bröd.
  4. Tryck ner oliver i bröden och jäs ytterligare i ca 45 minuter.
  5. Pensla bröden med ägg och strö över timjan.
  6. Grädda i 200º tills bröden fått fin färg och låter ihåliga när du knackar på dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.