Ett fantastiskt gott bröd som passar på buffén eller till en god soppa.
Instruktioner
- Hacka nötter och oliver grovt. Smula ner jästen i en bunke och rör ner honung, salt och 1 dl ljummet vatten, 37 grader. Rör om tills allt löser sig. Tillsätt ytterligare 2 dl ljummet vatten, olivolja, nötter och rosmarin.
Arbeta ner dinkelsikt tills degen är lagom lös och kletig. Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa 1 timme under bakduk.
- Sätt ugnen på 250 grader.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och skär i 4 långa smala remsor. Flytta över bitarna till en plåt med bakplåtspapper och forma till avlånga och smala bröd.
Vrid bröden till spiraler.
- Pensla bröden med vatten och strö över flingsalt och rosmarin. Grädda bröden i mitten av ugnen i 10-12 minuter eller tills de har fått en fin färg.
Publicerat den
22 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar