Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivbaguetter med valnötter och rosmarin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett fantastiskt gott bröd som passar på buffén eller till en god soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka nötter och oliver grovt. Smula ner jästen i en bunke och rör ner honung, salt och 1 dl ljummet vatten, 37 grader. Rör om tills allt löser sig. Tillsätt ytterligare 2 dl ljummet vatten, olivolja, nötter och rosmarin. Arbeta ner dinkelsikt tills degen är lagom lös och kletig. Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa 1 timme under bakduk.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och skär i 4 långa smala remsor. Flytta över bitarna till en plåt med bakplåtspapper och forma till avlånga och smala bröd. Vrid bröden till spiraler.
  3. Pensla bröden med vatten och strö över flingsalt och rosmarin. Grädda bröden i mitten av ugnen i 10-12 minuter eller tills de har fått en fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.