Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivbakad fiskfilé med vitlökspasta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegott! Det går bra att använda vilken fast, vit fisk man vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg vitlöksklyftorna med skal i ett ugnssäkert kärl. Rosta dem i ugnen tills de fått fin färg. Det tar bara någon minut. Låt vitlöken svalna.
  3. Lägg fiskfiléerna i en smord ugnssäker form. Mixa oliver och smör. Blanda röran med fetaost och fördela på fisken. Baka fisken i ugnen 15 minuter. Kontrollera så att fisken är vit rakt igenom, baka annars lite till.
  4. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Slå av vattnet.
  5. Skala vitlöksklyftorna. Häll buljongen i en kastrull, pressa ner vitlöken och låt sjuda 10 - 15 minuter. Vispa ner crème fraîche. Krydda med salt och peppar. Blanda ner den kokta pastan.
  6. Servera pastan till fiskfiléerna. Dekorera med dill och tomat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Natural 1 februari 2011

    Jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.