Sältan från oliverna möter den milda fisken och de lite sötsyrliga tomaterna. Lite doft av timjan och vitlök får vi också.
Instruktioner
- Balsamicosky: Skala rödlök och morot och skär i 1 cm stora bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med olivolja. Låt sakta rosta på medelvärme 20-25 minuter. Rör om då och då.
- När moroten och rödlöken är mjuka och har en ljusbrun färg tillsätts vinäger och rödvin. Koka upp och tillsätt kalvfond, timjan, vitpepparkorn, lagerblad och vatten. Låt sjuda på svag värme i cirka en timma.
- Sila ner vätskan i en kastrull och koka upp igen. Reducera skyn tills cirka 2½ dl återstår. Blanda majsstärkelse med vatten, vispa ner redningen i såsen och koka upp. Vispa ner smöret vid serveringen.
- Tomater: Skär ett kryss på undersidan av tomaterna, låt skaftet sitta kvar. Lägg dem 20 sekunder i kokande vatten. Ta upp och kyl dem i iskallt vatten. Skala dem försiktigt, låt kvisten sitta kvar, och ställ dem i en liten ugnssäker form. Skala och riv vitlöken. Blanda den med olivolja och fördela det över tomaterna. Salta och peppra.
- Olivröra: Kärna ur oliverna. Mixa dem med olivolja och peppar.
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form med olivolja. Salta och peppra fiskbitarna och lägg dem i formen. Fördela olivröran på fisken. Ställ in tomaterna mitt i ugnen 5 minuter. Ställ in fisken bredvid tomaterna och stäng samtidigt av ugnen. Ta ut tomaterna och fisken när den har en innertemperatur på 52 grader, efter 30-40 minuter.
- Servering: Lägg upp fisken på varma tallrikar. Fördela tomatröran och lägg tomaterna ovanpå. Häll försiktigt upp 1 msk balsamicosky på tallriken, resten serveras separat i en såssnipa. Garnera med timjan och servera med kokt potatis.
Publicerat den
22 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar