Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Det här är ett lättbakat bröd, som passar att bjuda på de flesta bufféer. Den är även god som drinktilltugg eller förrätt. Brödet är mäktigt och det räcker med en liten bit per person.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smörj en avlång kakform, ca 2 liter och lägg bakplåtspapper i bottnen. Tärna skinkan, dela oliverna och hacka valnötterna.
  3. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Vispa äggen lätt och blanda ner dem i de torra ingredienserna tillsammans med olja, kesella och vin.
  4. Rör i osten och rör smeten slät; den ska vara ungefär som en sockerkakssmet. Rör i skinktärningar, delade oliver och hackade valnötter.
  5. Häll smeten i formen, släta till ytan och grädda kakan i ugnens nedre del i ca 45 minuter. Prova med en sticka.
  6. Ta ut kakan och låt den svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.