Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivbröd

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

200 grader ca 15 min.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i bunken och häll över det ljumna vattnet. Pressa i vitlöken. Häll i mjölet. Häll på ¼ dl olivolja över degen innan jäsning Rör ej mera!! Oljan går in i degen ändå. Jäs i ca 30 min.
  2. Baka ut till 2 längder. Pensla med olivolja. Flingsalt strös över. Jäs igen ca 30 min.
  3. In i ugn i 200° ca 15 min De skall få lite färg innan de är klara. Låt kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.