Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivbullar

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Som älskare av oliver är detta så goda bullar till buffén och snittar till drinken...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt olivolja, citronsaft, salt och vetemjöl. Knåda degen mjuk och elastisk. Täck degen och låt den stå och jäsa 30-40 minuter till dubbel storlek.
  3. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Dela degen i två delar när den är färdigjäst. Kavla ur ena halvan till cirka 2 cm tjock oval platta. Pensla med olivolja och strö över 3/4 av fyllningen. Forma degen till en rulle och skär upp i cirka 10 bitar. Lägg dem på en smord bakplåt, pensla med lite olivolja och strö över grovsalt eller sesamfrö. Grädda i 20-25 minuter, i 200 grader.
  4. Kavla ut den andra deghalvan på samma sätt. Gör små rundlar med hjälp av en kaffekopp. Pensla med olivolja, lägg på lite av fyllningen och gräddda i cirka 15-20 minuter, 200 grader. Detta blir små pizzor som även de är goda som tilltugg till drinkar.
  5. Servera varma eller kalla.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.