Som älskare av oliver är detta så goda bullar till buffén och snittar till drinken...
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt olivolja, citronsaft, salt och vetemjöl. Knåda degen mjuk och elastisk. Täck degen och låt den stå och jäsa 30-40 minuter till dubbel storlek.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen. Dela degen i två delar när den är färdigjäst. Kavla ur ena halvan till cirka 2 cm tjock oval platta. Pensla med olivolja och strö över 3/4 av fyllningen. Forma degen till en rulle och skär upp i cirka 10 bitar. Lägg dem på en smord bakplåt, pensla med lite olivolja och strö över grovsalt eller sesamfrö. Grädda i 20-25 minuter, i 200 grader.
- Kavla ut den andra deghalvan på samma sätt. Gör små rundlar med hjälp av en kaffekopp. Pensla med olivolja, lägg på lite av fyllningen och gräddda i cirka 15-20 minuter, 200 grader. Detta blir små pizzor som även de är goda som tilltugg till drinkar.
- Servera varma eller kalla.
Publicerat den
3 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar