En nyttig och god helgmiddag. Recept från Land 39 - 2009.
Instruktioner
- Bryn kalkonfilén runt om. Skala, dela och bryn lökarna.
Skär en skåra längs kalkonfilén.
Hacka oliverna och krossa vitlöksklyftorna. Blanda detta med smör, äggula, ströbröd, salt och peppar. Lägg blandningen i den uppskurna fickan.
Krydda runt om med salt och peppar. Fäst gärna ihop med hjälp av en provnål.
Lägg kalkonfilén i en ugnssäker form. Fördela löken och tomaterna hela eller skurna i halvor runt om.
Slå i vinet. Stek färdigt i 175 graders ugnsvärme, 20-30 minuter. Kontrollera gärna med köttermometer att innertemperaturen är 63 grader.
- Fonden i ugnsfomen kan användas som grund för en god sås.
- Servera med valfri potatis och garnera med basilika och limeklyftor.
Publicerat den
20 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar