Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivfylld kalkon med Lime

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En nyttig och god helgmiddag. Recept från Land 39 - 2009.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kalkonfilén runt om. Skala, dela och bryn lökarna. Skär en skåra längs kalkonfilén. Hacka oliverna och krossa vitlöksklyftorna. Blanda detta med smör, äggula, ströbröd, salt och peppar. Lägg blandningen i den uppskurna fickan. Krydda runt om med salt och peppar. Fäst gärna ihop med hjälp av en provnål. Lägg kalkonfilén i en ugnssäker form. Fördela löken och tomaterna hela eller skurna i halvor runt om. Slå i vinet. Stek färdigt i 175 graders ugnsvärme, 20-30 minuter. Kontrollera gärna med köttermometer att innertemperaturen är 63 grader.
  2. Fonden i ugnsfomen kan användas som grund för en god sås.
  3. Servera med valfri potatis och garnera med basilika och limeklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.