Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivgryta med kyckling

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Kycklinggryta med underbar arom av vitt vin, pesto och rosmarin. Frasig klyftpotatis eller kokt ris är gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem i smör i en stekpanna. Låt lök och vitlök fräsa med en stund.
  2. Tillsätt rosmarin och vin. Smula ned buljongtärningen och rör ned tomatpuré, pesto, crème fraiche och oliver. Låt koka på svag värme ca 2 minuter.
  3. Servera med klyftpotatis eller ris och garnera gärna med färsk rosmarin.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Anna-Malin 31 maj 2010

    Jag tänkte själv lägga in det här kanonreceptet, men såg då att det redan fanns. Det är en riktigt god gryta som jag gör jätteofta och den blir alltid lika uppskattad. Hoppas det var OK att jag la in en bild! Jag hade redan förberett mig för recetuppläggningen, liksom...

  • Anna-Malin 31 maj 2010

    Jag glömde skriva att jag oftast brukar ta pesto med chili istället för vanlig pesto. Det blir lite mer smak, men ändå inte starkt.

  • LadyLenlen 14 november 2011

    Höftade mig till ett ruggigt gott resultat, trots att jag var tvungen att ta grönsaksbuljong istället för höns. Gillade combon oliver och pesto! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.