Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivias färsfyllda rolypoly

 
Skriv ut

En fin vetedeg, rullad och fylld med kryddig färs och gräddad gyllenbrun och frasig. Serveras som lunch eller supè rätt med en grönsallad.

Ingredienser

Instruktioner

Ljumma mjölk och fett, smula sönder jästen i degbunken och häll över degspadet. Tillsätt mjöl och salt. Arbeta ihop degen och låt den jäsa 20 minuter. Hacka lök och champinjoner och fräs båda delarna i fett. Krydda med salt, peppar och paprika och låt alltsammans fräsa några minuter. Späd med buljong och sjud utan lock tills vätskan ångat bort. Blanda ner hacket i färsen, tillsätt ägg och skorpmjöl och rör ihop färsen. Arbeta degen smidig på bakbordet och kavla ut den på bakpapper till en fyrkant 60 gånger 45 cm. Bred på färsen i ett jämnt lager. Rulla från långsidan till en rulle. Se till att skarven kommer över åt ena sidan. Låt rullen jäsa 10-15 minuter. Pensla med ägg, strö över sesamfrö och sätt in rullen i 225 graders varm ugn.Minska till 200 grader och grädda 45 minuter. Skär i bitar och servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.