Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivias Köttfärssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket uppskattad av familjen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken. Smält 2-3 msk margarin/smör i en gryta och fräs löken. Tillsätt blandfärsen och svampen.
  2. När köttet har fått lite stekyta, häll på 5 dl mjölk. Riv vitlöken och lägg i. Tillsätt även svampbuljong, ketchup, soja och olivosten. Låt koka upp och sänk värmen och låt puttra i ca 10 min.
  3. Smaka av med salt och peppar. Ta i mer soja om du vill ha mörkare färg på såsen.
  4. Själv serverar jag min med spaghetti och en blandad sallad med cocktailtomater, rödlök, machésallat och ringlar lite olivolja med citronsmak på toppen.
  5. Jag har även vanlig riven ost och lite parmesan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.