Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivkaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Olivkakan är en specialitet från franska Atlantkusten. Till kakan dricks Pineau de Charantes som även finns att köpa i Sverige.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vetemjöl och bakpulver väl. Tillsätt ägg, olja, vin, vermouth och ost. Strimla fläsket och blanda det i smeten tillsammans med oliverna. Smörj en avlång form, häll i smeten och grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna innan den skivas tunt. Förvara den i kyl.

Kommentarer (1)

  • MartinHolmberg 9 april 2010

    Detta är en gammal klassiker! Kan med fördel bakas i en kransform och ser riktigt dekorativ ut på bordet. God är den också!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.