Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivkyckling i lergryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Kyckling blir alltid bra i min lergryta

Ingredienser

Instruktioner

Genomfukta lergrytan ca 20 minuter nedsänkt i vatten. Skala den gula löken och skär i tunna skivor. Fräs lökskivorna blanka i olivoljan. Lägg löken i botten av grytan. Salta och peppra kycklingen runt om. Lägg kycklingen på lökbädden. Hacka oliverna i små bitar. Lägg hacket runt om kycklingen. Häll på rödvinet på oliverna. Lägg på locket. Ställ grytan på nedersta falsen i kall ugn. Värm upp ugnen till 250° och stek kycklingen i ca 1½ timme. Häll skyn i en kastrull och tillsätt tomatpurén. Vispa i vispgrädden och smaka av med salt och peppar. Serveras med ris och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.