Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivpesto

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Eller Tapenade som är ett annat namn på denna röra. Används på baguette eller fullkornsbröd och gärna som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj oliverna i kallt vatten. Låt dem rinna av väl och dela dem på mitten.
  2. Finfördela tonfisken.
  3. Låt sardellfiléerna rinna av och finhacka dem sen.
  4. Lägg det tillsammans med kapris i en mixer och mixa tills det är en slät smet.
  5. Mixerstav funkar bra om du inte har en mixer.
  6. Häll blandningen i en skål och tillsätt peppar, olja och citronsaften.
  7. Rör om till en jämn pesto.
  8. Häll det i en glasburk och ställ den i kylen i minst 1 timme.
  9. Skiva baguetten och rosta skivorna. Bred sen på peston och garnera.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.