Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivslungad färskpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Färskpotatis kan man piffa upp med lite hackade oliver och örtkryddor. Det ger både smak och piff åt potatisen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba potatisen ren. Det gör inget om lite skalrester finns kvar. Koka i lättsaltat vatten. Slå bort vattnet och låt potatisen ånga av.
  2. Under tiden potatisen kokar kärnas oliverna och hackas. Det går också bra att använda färdig olivtapanad på burk.
  3. Skölj och hacka örtkryddorna om du använder färska.
  4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Lägg i potatisen. Låt de få lite färg. (det går också bra att värma allt i ugnen)
  5. Strö över olivhack, örtkryddor, flingsalt och citronpeppar alternativt några droppar cirtonsaft, lite rivet citronskal (det doftar så gott) och svartpeppar. Rör om och ta bort från värmen.
  6. Potatisen är lika god varm, ljummen eller kall. Passar bra på ett buffébord

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.