- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Färskpotatis kan man piffa upp med lite hackade oliver och örtkryddor. Det ger både smak och piff åt potatisen.
Instruktioner
- Skrubba potatisen ren. Det gör inget om lite skalrester finns kvar. Koka i lättsaltat vatten. Slå bort vattnet och låt potatisen ånga av.
- Under tiden potatisen kokar kärnas oliverna och hackas. Det går också bra att använda färdig olivtapanad på burk.
- Skölj och hacka örtkryddorna om du använder färska.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Lägg i potatisen. Låt de få lite färg. (det går också bra att värma allt i ugnen)
- Strö över olivhack, örtkryddor, flingsalt och citronpeppar alternativt några droppar cirtonsaft, lite rivet citronskal (det doftar så gott) och svartpeppar. Rör om och ta bort från värmen.
- Potatisen är lika god varm, ljummen eller kall. Passar bra på ett buffébord
Publicerat den
25 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar