Mustig kaka med kryddiga kryddor och porteröl - gott till glöggbuffén och tefikat!! Servera med apelsinsmör...
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna i en stor skål och sätt till ölet.
Rör tills degen är jämn – degen är mycket blöt.
Lägg bakplåtspapper i en ugnsfast form 5x21x30 cm.
Häll i degen i formen.
Sätt in kakan i kall ugn och sätt ugnen på 175 grader och baka kakan i ca. 40 minuter.
Tag ut kakan ur formen.
Tag bort bakplåtspappret och låt kakan svalna på brödgaller.
- Apelsinsmör:
Rör smöret mjukt med apelsinsaften.
Sätt smöret i kallt i minst ½ timme.
- Servera kakan ljummen i skivor med apelsinsmöret.
- Kakan håller sig i en vecka i en tätslutande burk
Apelsinsmöret håller i ca 1 vecka i kylskåpet om du täcker över det.
Publicerat den
23 november 2011
Skriv kommentar