Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ølkage med appelsinsmør

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Mustig kaka med kryddiga kryddor och porteröl - gott till glöggbuffén och tefikat!! Servera med apelsinsmör...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål och sätt till ölet. Rör tills degen är jämn – degen är mycket blöt. Lägg bakplåtspapper i en ugnsfast form 5x21x30 cm. Häll i degen i formen. Sätt in kakan i kall ugn och sätt ugnen på 175 grader och baka kakan i ca. 40 minuter. Tag ut kakan ur formen. Tag bort bakplåtspappret och låt kakan svalna på brödgaller.
  2. Apelsinsmör: Rör smöret mjukt med apelsinsaften. Sätt smöret i kallt i minst ½ timme.
  3. Servera kakan ljummen i skivor med apelsinsmöret.
  4. Kakan håller sig i en vecka i en tätslutande burk Apelsinsmöret håller i ca 1 vecka i kylskåpet om du täcker över det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.