Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olof Viktors vaniljglass

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det här receptet kommer från Olof Viktors som ligger en mil öster om Ystad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i stången och tillsätt grädde, mjölk och honung.
  2. Vispa äggulor och socker luftigt. Koka upp gräddblandningen. Vispa ner den i äggskummet. Blanda väl. Häll tillbaka i kastrullen. Värm under ständig omrörning till 85 grader. Ta upp vaniljstången.
  3. Ta upp och krama vattnet ur gelatinet. Rör ner gelatinet i glassmeten, rör tills det löses upp. Sila glassmeten i en bunke.
  4. Kyl snabbt i kallt vattenbad. Täck med plastfilm och ställ kallt över natten.
  5. Dag 2: Kör glassmeten i glassmaskin i 30-45 minuter. Frys in glassen i en form i minst 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.