- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En öppen omelett med majs som mättande fyllning och bacon och purjo som piffigt garnityr. Goda kryddor i stekfettet - paprika och curry. En omelett behöver inte alltid vara så "snäll" i smaken.
Instruktioner
- Skär purjolöken i tunna ringar och skölj den väl.
Lägg baconskivorna i medelvarm stekpanna och låt fettet smälta ur lite. Tillsätt löken och fräs blandningen lätt. Håll den varm.
- Värm majsen i en kastrull.
Vispa ihop äggen lätt och tillsätt vatten, salt och peppar. Bryn fettet i omelettpannan tillsammans med paprika och curry. Häll i omelettsmeten och rör om med en gaffel tills omeletten är krämig.
- Lägg på den väl avrunna majsen och lök-baconfräset och låt omeletten "stanna" riktigt.
- Pröva till omväxling:
Ost som krydda i omelettsmeten. Lite finskuren paprika i fyllningen. En dusch vitlökspulver i stekfettet.
Publicerat den
29 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar