Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Omelett med majs, purjo och bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En öppen omelett med majs som mättande fyllning och bacon och purjo som piffigt garnityr. Goda kryddor i stekfettet - paprika och curry. En omelett behöver inte alltid vara så "snäll" i smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär purjolöken i tunna ringar och skölj den väl. Lägg baconskivorna i medelvarm stekpanna och låt fettet smälta ur lite. Tillsätt löken och fräs blandningen lätt. Håll den varm.
  2. Värm majsen i en kastrull. Vispa ihop äggen lätt och tillsätt vatten, salt och peppar. Bryn fettet i omelettpannan tillsammans med paprika och curry. Häll i omelettsmeten och rör om med en gaffel tills omeletten är krämig.
  3. Lägg på den väl avrunna majsen och lök-baconfräset och låt omeletten "stanna" riktigt.
  4. Pröva till omväxling: Ost som krydda i omelettsmeten. Lite finskuren paprika i fyllningen. En dusch vitlökspulver i stekfettet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.