Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Omelett med svamp- och ansjovisröra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rikligt med svamp, champinjoner eller blandsvamp, får puttra en stund i grädde tillsammans med några ansjovisfiléer. Det blir en mustig röra som passar utmärkt till en krämig omelett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka eller skiva svampen och fräs den mjuk i lite matfett. Tillsätt ansjovisfiléerna och låt dem smälta i svampröran.
  2. Häll på grädde och låt det hela stå och puttra på svag värme i ca 15 minuter. Lägg i persiljan. Blanda hastigt samman ägg, vätska, salt och peppar.
  3. Bryn lite matfett i en stekpanna. Häll i äggblandningen och grädda omeletten på ganska stark värme. Rör om försiktigt med en trägaffel så att lös smet kan rinna ner mot botten och gräddas.
  4. Stjälp upp omeletten när den fortfarande är lite krämig och servera den tillsammans med svamp- och ansjovisröran.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.