Rikligt med svamp, champinjoner eller blandsvamp, får puttra en stund i grädde tillsammans med några ansjovisfiléer. Det blir en mustig röra som passar utmärkt till en krämig omelett.
Instruktioner
- Hacka eller skiva svampen och fräs den mjuk i lite matfett. Tillsätt ansjovisfiléerna och låt dem smälta i svampröran.
- Häll på grädde och låt det hela stå och puttra på svag värme i ca 15 minuter. Lägg i persiljan. Blanda hastigt samman ägg, vätska, salt och peppar.
- Bryn lite matfett i en stekpanna. Häll i äggblandningen och grädda omeletten på ganska stark värme. Rör om försiktigt med en trägaffel så att lös smet kan rinna ner mot botten och gräddas.
- Stjälp upp omeletten när den fortfarande är lite krämig och servera den tillsammans med svamp- och ansjovisröran.
Publicerat den
3 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar