Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Omelettrulle med spenat och mozzarella

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Italiensk inspirerad rulle med krämig fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj den färska bladspenaten väl och skär bort stjälkarnas grövsta delar. Tinad djupfryst spenat ska endast rinna av väl.
  3. Smält smör i en stekpanna, tillsätt vitlök och fräs den långsamt utan att den får färg. Blanda i spenat och stek den på låg värme i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta upp vitlöken som kastas. Ställ pannan åt sidan.
  4. Skär mozzarellan i tunna skivor. Vispa upp äggvitorna till ett fast skum i en bunke. Vispa de 4 äggen med salt och peppar. Vänd sedan ner äggviteskummet i äggsmeten.
  5. Forma ett bakplåtspapper så att det täcker botten och når en bit upp på kanten i en ugnsfastform. Pensla papperet med lite olivolja. Häll i äggsmeten och ställ in formen i ugnen. Grädda tills äggsmeten stelnat, ca 10 minuter.
  6. Fördela spenaten och mozzarellan på omeletten, rulla ihop den med hjälp av bakplåtspapperet. För att fyllningen ska smälta samman, sätt in rullen i ugnen ytterligare 3-4 minuter.
  7. Skär omelettrullen i skivor och servera med ett gott lantbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.