Italiensk inspirerad rulle med krämig fyllning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj den färska bladspenaten väl och skär bort stjälkarnas grövsta delar. Tinad djupfryst spenat ska endast rinna av väl.
- Smält smör i en stekpanna, tillsätt vitlök och fräs den långsamt utan att den får färg. Blanda i spenat och stek den på låg värme i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Ta upp vitlöken som kastas. Ställ pannan åt sidan.
- Skär mozzarellan i tunna skivor. Vispa upp äggvitorna till ett fast skum i en bunke. Vispa de 4 äggen med salt och peppar. Vänd sedan ner äggviteskummet i äggsmeten.
- Forma ett bakplåtspapper så att det täcker botten och når en bit upp på kanten i en ugnsfastform. Pensla papperet med lite olivolja. Häll i äggsmeten och ställ in formen i ugnen.
Grädda tills äggsmeten stelnat, ca 10 minuter.
- Fördela spenaten och mozzarellan på omeletten, rulla ihop den med hjälp av bakplåtspapperet. För att fyllningen ska smälta samman, sätt in rullen i ugnen ytterligare 3-4 minuter.
- Skär omelettrullen i skivor och servera med ett gott lantbröd.
Publicerat den
25 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar