Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Omenapiirakka, finsk äpplekaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 16-20 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Denna har jag gjort många gånger. Idealisk när man är många, t ex föräldramöte. Matglada kompisar har prövat att byta ut äpple och kanel mot päron och kardemumma, nästan ännu godare! Jag har fått den av en finsk arbetskamrat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop alla ingredienserna. Häll ut i smord och bröad långpanna, satsen är stor! Fördela äpplebitar ovanpå, strö över kanel och pärlsocker.
  2. Ugn 200 gr, ca 30 min.
  3. Kan serveras med glass eller vaniljsås, god också utan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • emaxen 30 juni 2008

    väldigt god och lättbakad äpplepaj,blir perfekt när äpplena blir mogna i trädgården

  • sikaal 30 augusti 2013

    Jättegod kaka, lättbakad. Då jag har stor ugn var det jätteskönt att satsen var stor. Allra godast var den dagen efter då kanterna mjuknat. Kommer att bli en favorit!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.