Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Omgjord kycklingsoppa med grädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tål inte alla kryddor så detta blev ett recept som blev lite här och lite där plus mitt eget förslag. Gott blev det och jag kan tänka mig att det passar med en vitvinsskvätt i det hela också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar och lägg i kycklingfiléerna. Låt koka under lock på svag värme i ca 25 minuter, längre om kycklingen är fryst. Ta upp kycklingbitarna och skär dem sedan i små bitar men spara buljongen.
  2. Smält smöret och strö över mjöl och rör om, späd med buljongen. Låt soppan småkoka och sätt sedan dit moroten i tärningar plus lökpulver och vitlök. Låt småkoka ett antal minuter till. Bryt sedan ned spagettin i ätvänliga bitar och slå på grädden och späd ev. med mera vatten eller grädde om det blir för tjockt. Smaka av med ketchup, persilja, salt och peppar. Känn efter så att allt är perfekt och så ätvänligt gott som det kan bli. Kocken känner och smakar av för bästa resultat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.