- Serverar: 30 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Friterade lökringar används runt om i världen och är otroligt gott när man blir sugen på något gott. Det finns en massa olika recept och det här är en liten mix av de jag hittat. Det blev jätte gott och det var dessutom enklare än förväntat!
Instruktioner
- Ställ lökarna i kylskåpet någon timme innan ni ska använda dem om ni vill ha en mildare smak. Skiva lökringarna i ungefär 1,5 cm och separera dem en och en och låt dem torka ovanpå en duk.
- Förbered smeten:
Blanda först ihop dem fasta ingredienserna i en skål och dem flytande ingredienser i en annan, blanda till slut ihop båda.
Hetta upp oljan i en kastrull och fritera ringarna, doppa ringarna en i taget i smeten och sedan snabbt i oljan. Fritera ringarna tills de blir gyllenbruna, lägg upp dem på hushållspapper så att de får rinna av. Salta av och servera gärna med någon god dressing eller dippsås! Riktigt mumsigt och enkelt att göra själv!
Publicerat den
18 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar