Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Onkel Hugos tårta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En friskt smakande, delikat och lättgjord tårta med ostmassa. Den ska göras i förväg, stå svalt till nästa dag och pudras med florsocker då den ska ätas. (Boken det här receptet är taget ur är från 1979.)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Placera en av de runda tårtbottnarna på ett serveringsfat. Runtom ytterkanten av tårtbottnen formas en uppstående kant av folie. Fäst samman folien i skarven med t ex ett par gem. Innanför den uppstående foliekanten läggs så småningom fyllningen.
  2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5-10 minuter. Under tiden vispar du äggulor, socker och vaniljsocker till en tjock, gulvit äggsmet. Pressa saften ur den halva citronen och riv skalet på rivjärn. Blanda citronsaften i ostmassan och blanda också ostmassan med äggvispet.
  3. Lyft gelatinet ur vattnet och lägg det i en kastrull, så det får smälta i den fuktighet som finns kvar. Droppa gelatinet i ostmasseblandningen. Ställ undan den på svalt ställe i 30 minuter. Vispa grädden tjock och vänd ned den.
  4. Fyll den tjocka, vita, krämiga massan på tårtbottnen (innanför foliekanten). Det blir en ca 10 cm hög fyllning. Lägg den andra tårtbottnen ovanpå och tryck försiktigt med handen, så att den ligger jämnt.
  5. Ställ tårtan i kylskåpet över natten. Ta bort foliekanten och sikta florsockret över då tårtan bjuds.
  6. OBS! Ibland är köpt keso, ostmassa, grynig. Pressa den då genom sikt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.