Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Onkel Sams mandelkakor

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Små spröda mandelkakor skäms aldrig för sig när de ligger och väntar på kakbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal mandeln och blockchokladen i en mandelkvarn.
  2. Hacka samman mjöl och matfett till en grynig massa i en matberedare eller för hand i en bunke.
  3. Tillsätt mandel, blockchoklad, socker och vätska. Arbeta ihop allt till en smidig, fast deg. Låt den ligga i kylskåpet ca 1 timme. Kavla ut degen ca 3 mm tjock. Ta med mått ut runda eller ovala kakor, ca 5 cm i diameter.
  4. Pensla dem med söndervispad äggula och vänd dem i hackad mandel.
  5. Lägg kakorna på smorda plåtar eller på bakplåtspapper.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200º, 6-8 min. I varmluftsugn i 175º, ca 8 min. Lyft dem och känn att de är färdiggräddade. Låt kakorna kallna på galler.
  7. Förvara dem i en burk. De kan frysas. Hållbarhet ca 3 mån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.