- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
En annan berömd utflyktskaka som mamma hade med vid bär och svamp utflykter.
Instruktioner
- Äggen ska egentligen delas och vispa äggula och strösocker för sig, äggvitan ska vispas för sig till hårt skum och vändas i.
- Jag hoppar över det momentet, kakan kanske inte blir lika perfekt, men jag undrar om någon egentligen märker det.
- Smält smöret och låt svalna av något.
Vispa ägg och socker pösigt.
Vänd i mjöl, citonskal, grovhackade valnötter och katrinplommonen klippta i bitar.
Tillsätt det avsvalnade smöret.
- Häll allt i en smörad och bröad avlång bakform, 2 liter
- Grädda i ca 60 min i 160 grader.
Publicerat den
4 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kul att hitta min mammas och även mitt favoritrecept, Onkel Theodor, här. Jag gör den varje jul men dubblar receptet så det blir 2 rejäla kakor. I mitt gamla recept smälter man inte smöret utan rör smör och socker och sen i med äggulorna. Gräddar först med papper på och sen utan.