Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Operafudge

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Gott och väldigt orginellt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Olja en form som är ca 20 cm i fyrkant.
  2. Värm långsamt upp socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Rör om med en träsked tills sockret lösts upp.
  3. Koka upp, täck med lock och låt koka 3 minuter. Lyft av locket och låt koka tills temperaturen stigit till 112 grader ( mjukt kulprov).
  4. Doppa kastrullen i kallt vatten och låt massan svalna till 45 grader.
  5. Tillsätt vaniljen och vispa tills massan blir tjock och gräddfärgad.
  6. Häll massan i formen, täck med en fuktig duk och låt stå ca 30 minuter.
  7. Tag bort duken och låt massan stelna något. Markera fyrkantiga bitar med lätt oljad kniv och låt stelna helt.
  8. Skär eller bryt fudgen i bitar och förvara i burk med lock mellan lager av smörgåspapper.

Kommentarer (2)

  • MajaZoya 15 februari 2009

    Misslyckades helt med dessa, förmodligen var jag för slarvig när jag mätte temperaturen. Termometern visade 112 grader men den kanske sjunkit om jag rört om ordentligt. I vilket fall som helst ska jag prova fler gånger och då göra ett kulprov och kolla temperaturen när det känns OK. För smaken var så god så jag måste bara testa fler gånger.

  • maat24 3 juni 2009

    smakar det likadant som dem man köper i lösvikt?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.