Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Operakällarens chokladmousse

 
Skriv ut

Efter att ha provat en rad olika chokladmousser, smaksatta med både likörer och starksprit, kom konditorn Dag Öster och Werner Vögeli fram till att den här varianten, med bara en gnutta konjak, ändå var den bästa. Gott är det med de små bitarna av choklad i moussen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor, det hela ägget och strösockret pösigt i en rostfri bunke över varmt vattenbad. När äggskummet börjar tjockna tar man skålen av värmen, fortsätter att vispa tills blandningen är kall.
  2. Hacka chokladen. Smält hälften i en bunke i det varma vattenbadet. Spar resten av chokladen. Vispa grädden, inte för hårt. Blanda den smälta chokladen i äggskummet. Lös upp kaffepulvret i konjaken och blanda ner kaffet tillsammans med den vispade grädden.
  3. Rör till sist ner den hackade chokladen. Häll upp i en stor skål, eller i flera små. Ställ i kylen ca 30 minuter.
  4. Servera moussen i sina skålar eller uppskedad i form av ägg med flisad ljus och mörk choklad och häll lite apelsinsås omkring.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.