Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Operaströmming

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut

Denna strömmingrätt passar alla som inte gillar ben. Genom marineringen löser benen upp sig. Ljuvligt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden hårt. Vispa ner äggen i grädden. Ansa strömmingsflundrorna genom att klippa bort ryggfenan. Dela gärna flundrorna på längden till filéer som är mer lätthanterliga. Lägg flundrorna i gräddblandningen och låt stå i kylskåp ca 3 timmar. Blanda ströbröd med salt och peppar. Tag försiktigt upp strömmingen så att så mycket som möjligt av gräddblandningen blir kvar på flundran och vänd den i ströbrödet. Stek gyllengul i smör på låg värme.
  2. Serveras med potatismos, skirat smör, lingonsylt, smörgåsgurka och rivna morötter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.