- Serverar: 4 portioner
- Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut
Denna strömmingrätt passar alla som inte gillar ben. Genom marineringen löser benen upp sig. Ljuvligt god.
Instruktioner
- Vispa grädden hårt. Vispa ner äggen i grädden.
Ansa strömmingsflundrorna genom att klippa bort ryggfenan. Dela gärna flundrorna på längden till filéer som är mer lätthanterliga.
Lägg flundrorna i gräddblandningen och låt stå i kylskåp ca 3 timmar.
Blanda ströbröd med salt och peppar. Tag försiktigt upp strömmingen så att så mycket som möjligt av gräddblandningen blir kvar på flundran och vänd den i ströbrödet. Stek gyllengul i smör på låg värme.
- Serveras med potatismos, skirat smör, lingonsylt, smörgåsgurka och rivna morötter.
Publicerat den
2 februari 2014
Skriv kommentar