Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oprahs favoritkyckling

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 dagar
Skriv ut

Syndigt gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten och salt i en bunke. Rör tills saltet löst sig. Dela varje kycklingklubba i lår och ben. Lägg kycklingen i lagen. Täck över och ställ i kylen i 12 timmar.
  2. Ta upp och skölj av kycklingen. Blanda yoghurten med tabascon. Lägg ner kycklingen, täck och ställ i kylen i 12–24 timmar. Sätt ugnen på 175°C. Ta upp kycklingen. Spara marinaden. Ställ in i ugnen i ca 40 minuter eller tills kycklingen är färdig. Låt svalna. Var inte rädd om kycklingen har en något rosa ton, det får den av rimningen.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, kajennpeppar, svartpeppar, paprikapulver och vitlökspulver. Vänd kycklingen i mjölet. Skaka lätt och doppa i yoghurten. Vänd sedan en gång till i mjölet. Låt ligga och torka en stund. Kan med fördel förberedas hit.
  4. Hetta upp oljan till ca 170°C i en kastrull (ha ett passande lock till hands och använd en termometer). Eller helst en fritös.
  5. Lägg försiktigt ner kycklingbitarna, 2–3 per omgång. Fritera ca 2 minuter till fin färg. Servera gärna med potatismos, sök recept "rostat vitlöks- och potatismos".

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.