Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oreo Cookie Creamcake

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ser jättegott ut på bilden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grovhacka 10 Oreo cookies. Ställ åt sidan. Kör 26 cookies i matberedaren och mixa tills du fått fina kaksmulor. Smält smöret. Blanda kaksmulor, smör och hälften av kaffepulvret. Tryck ut blandningen i en pajform, 24 cm i diameter. Ställ formen kallt.
  2. Smält marshmallows med mjölk på låg värme i en katrull. Rör om kontinuerligt tills allt smält. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna cira 15 minuter i rumstemperatur.
  3. Vispa grädden luftig. Blanda noggrant hälften av grädden med marshmallowsblandningen till en jämn smet. Vänd ner den resterande grädden och de grovhackade kakorna.
  4. Häll fyllningen i pajformen. Jämna till ovansidan med en fuktig kniv. Ställ in formen i kylen cirka 4 timmar eller tills fyllningen blivit fast.
  5. Blanda florsocker och resterande kaffepulver, finfördela det med fingrarna. Sikta blandningen över kakan.
  6. Skär upp pajen i 8-10 bitar. Garnera gärna varje bit med spritsad grädde, jordgubbar, myntablad och en halv Oreo cookie.
  7. Tips: Oreo cookies brukar finnas på hyllan med amerikanska specialieter i välsorterade livsmedelsbutiker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.