Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Orientalisk Fläskgryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera ett luftigt ris till den här goda spännande grytan.

Ingredienser

Instruktioner

Ansa och sjölj purjolöken väl och skär den sedan i ringar. Tag ur kärnhuset från paprikorna och skär dem i bitar. Bryn köttbitarna i smöret. tillsätt purjolöken och paprikan. Krydda med salt, peppar, paprikapulver, curry och kinesisk soja. Häll över köttbuljongen, lägg på ett lock och låt grytan puttra i ca 30 minuter. Skala bananen och skär den i skivor. Fördela bananbitarna överst i fläskgrytan och låt den puttra med i ca 2 minuter. Servera grytan direkt. Vill du laga till grytan i förväg så vänta med att lägga i bananen precis före servering.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Gellaknife 15 juni 2010

    En härligt smakrik rätt som även barnen gillar!

  • Okänd 8 januari 2011

    vi tyckte också detta var gott, även att jag drog ner på curryn och sojan och tog 1 tsk/1 msk.. Av oss får du en 4a och det beror på att hade jag tagit 3 msk soja hade det inte varit ätligt. Nu var det på gränsen för salt men det beror nog på att jag inte sparade på saltet vid tillagningen. Men helt klart ska vi ha den här rätten flera gånger. Mycket gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.