Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Orientalisk jordgubbsdessert

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Turkisk yoghurt är verkligen god och användbar. Den finns numera i de flesta livsmedelsbutiker. Pröva den här snabblagade efterrätten med smak av honung, passionsfrukt och jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Lägg digestivekexen i en ugnsfast form. Dela kexen i stora bitar och rosta dem i ugnen i 3–4 minuter. Stöt kexen i en mortel eller smula dem med fingrarna.
  2. Smält smör eller margarin. Blanda digestivekex och det smälta fettet i en bunke.
  3. Dela jordgubbarna i halvor och tina dem något, gärna i mikron (observera att jordgubbarna inte ska vara varma). Rör ner florsocker.
  4. Blanda yoghurt, honung och äggulor i en bunke. Fördela kexblandningen i 4 glas. Lägg i jordgubbar och yoghurtblandningen.
  5. Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet. Ringla passionsfrukten över yoghurten. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.