- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Turkisk yoghurt är verkligen god och användbar. Den finns numera i de flesta livsmedelsbutiker. Pröva den här snabblagade efterrätten med smak av honung, passionsfrukt och jordgubbar.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader.
Lägg digestivekexen i en ugnsfast form. Dela kexen i stora bitar och rosta dem i ugnen i 3–4 minuter. Stöt kexen i en mortel eller smula dem med fingrarna.
- Smält smör eller margarin. Blanda digestivekex och det smälta fettet i en bunke.
- Dela jordgubbarna i halvor och tina dem något, gärna i mikron (observera att jordgubbarna inte ska vara varma). Rör ner florsocker.
- Blanda yoghurt, honung och äggulor i en bunke.
Fördela kexblandningen i 4 glas. Lägg i jordgubbar och yoghurtblandningen.
- Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet. Ringla passionsfrukten över yoghurten. Servera genast.
Publicerat den
21 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar