Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Orientalisk räkpanna

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Jättegod och enkel rätt att tillaga. Hittade receptet i en kokbok för det första köket. Går jättebra att byta ut räkor mot kyckling eller fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och fräs curryn och paprikapulvret någon minut. Lägg i löken, vitlöken och paprikan och låt allt fräsa utan att brynas några minuter.
  2. Öka värmen och häll i tomatpurén, senapen, vinet, kryddorna och den smulade buljongtärningen. Låt koka några minuter. Häll i grädden och koka ytterligare någon minut.
  3. Lägg till sist i räkorna och låt dem bli genomvarma någon minut. De får inte koka, då blir de sega. Smaka av med eventuellt mer kryddor. Servera med kokt ris och ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.