Laga mat på orientaliskt vis och blanda ingredienser med olika smaker - salt, sött och syrligt. Till riset hör stekta bananer och en mängd spännande tillbehör som chutney, cashewnötter och kyckling.
Instruktioner
- Skala löken och hacka den ganska fint. Värm oljan i en gryta och låt löken fräsa någon minut utan att få färg.
- Tillsätt ris, rör om väl och häll i vattnet. Tillsätt buljongtärningen och salt och låt allt koka upp. Sjud riset under lock 20 minuter. Rör om då och då.
- Strö gurkmeja över det färdiga riset och rör om. Skölj korinterna och låt dem rinna av. Blanda dem med riset.
- Värm matfettet i en stor stekpanna till svagt brun färg. Skala bananerna och stek dem 3-4 minuter tills de fått vacker färg och blivit varma.
- Lägg upp ris och bananer på tallrikar eller ett serveringsfat och strö över persilja.
Publicerat den
17 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar