Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Orientalisk risrätt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Laga mat på orientaliskt vis och blanda ingredienser med olika smaker - salt, sött och syrligt. Till riset hör stekta bananer och en mängd spännande tillbehör som chutney, cashewnötter och kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och hacka den ganska fint. Värm oljan i en gryta och låt löken fräsa någon minut utan att få färg.
  2. Tillsätt ris, rör om väl och häll i vattnet. Tillsätt buljongtärningen och salt och låt allt koka upp. Sjud riset under lock 20 minuter. Rör om då och då.
  3. Strö gurkmeja över det färdiga riset och rör om. Skölj korinterna och låt dem rinna av. Blanda dem med riset.
  4. Värm matfettet i en stor stekpanna till svagt brun färg. Skala bananerna och stek dem 3-4 minuter tills de fått vacker färg och blivit varma.
  5. Lägg upp ris och bananer på tallrikar eller ett serveringsfat och strö över persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.