- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Kycklingbullar med mycket smak. Servera dem tillsammans med den här läckra mangosalladen!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg glasnudlarna i ljummet vatten.
- Lägg kycklingfiléerna, citrongräs, ingefära, galangal, chili, vitlök, ägg, salt och peppar i en matberedare och mixa till en färs. Blanda ner hackad koriander, smula ner kaffirbladen och blanda ihop.
- Forma färsen till bollar och rulla dem i sesamfrön. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och bryn bollarna runtom. Lägg på en ugnsplåt och ställ in i ugnen i cirka 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
- Häll av vattnet från glasnudlarna och lägg i på ett serveringsfat eller i en stor skål.
- Skär mangon i mindre bitar och blanda med glasnudlarna. Hacka färsk koriander och dela sugarsnapsen, strö det över salladen.
- Blanda olja, chili, ingefära i en skål och häll över salladen. Hacka ev ner lite vitlök. Pressa saften av en limefrukt över och blanda om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg kycklingbollarna runt om salladen och servera.
- Smaklig Måltid!!!!
Publicerat den
22 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar