- Serverar: 8 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Lammfärs är både mer smakrik än nötfärs. Prova också lammfärs när du gör köttfärssås och tacos.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
Smörj en djup ugnsplåt med 1 msk neutral olja.
- Hacka persilja.
Halvera tomater.
Blanda ströbröd, 1 tsk salt, 0,5 tsk svartpeppar, curry, spiskummin och pressad vitlök i en bunke.
Tillsätt 1 dl vatten, tomatpuré, hälften av persiljan och lammfärs.
- Forma färssmeten till 8 biffar och lägg dem på plåten. Blanda 1 msk neutral olja och soja och pensla biffarna.
Skär morötter i stavar.
Fördela morötterna och tomathalvorna runt biffarna på plåten.
- Ringla över olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Stek i ugnen i 25 minuter.
- Koka upp 2 liter vatten med buljong i en kastrull.
Skär blomkål i små buketter. Koka i 10 minuter.
Häll av blomkålsbuljongen och tillsätt smör, 1 tsk salt, 0,5 tsk vitpeppar och resten av den hackade persiljan i kastrullen.
Mosa ihop blomkålen med en slev.
- Servera blomkålsstampet till biffarna, tomaterna och morötterna.
Publicerat den
24 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar