Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Orientaliska lammfärsbiffar

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lammfärs är både mer smakrik än nötfärs. Prova också lammfärs när du gör köttfärssås och tacos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en djup ugnsplåt med 1 msk neutral olja.
  2. Hacka persilja. Halvera tomater. Blanda ströbröd, 1 tsk salt, 0,5 tsk svartpeppar, curry, spiskummin och pressad vitlök i en bunke. Tillsätt 1 dl vatten, tomatpuré, hälften av persiljan och lammfärs.
  3. Forma färssmeten till 8 biffar och lägg dem på plåten. Blanda 1 msk neutral olja och soja och pensla biffarna. Skär morötter i stavar. Fördela morötterna och tomathalvorna runt biffarna på plåten.
  4. Ringla över olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Stek i ugnen i 25 minuter.
  5. Koka upp 2 liter vatten med buljong i en kastrull. Skär blomkål i små buketter. Koka i 10 minuter. Häll av blomkålsbuljongen och tillsätt smör, 1 tsk salt, 0,5 tsk vitpeppar och resten av den hackade persiljan i kastrullen. Mosa ihop blomkålen med en slev.
  6. Servera blomkålsstampet till biffarna, tomaterna och morötterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.