Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Orientkryddade majs- och baljväxter

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En kryddrik, dock ej stark, och mycket aromatisk rätt. Den sprider sina karaktäristiskt orientaliska dofter av spiskummin, sesamolja, koriander och kanel vid buffébordet. Strax före gästernas ankomst brukar jag låta just den här rätten fräsa i en panna på spisen för att sprida varma och välkomnande dofter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt baljväxterna ligga i blöt över natten var för sig. Koka dem i var sin kastrull i 1 l vatten och 1 msk salt ca 45 minuter eller tills de är mjuka. Det tar kortare tid för bönorna. Sila av vattnet från baljväxter och majskorn.
  2. Skala, hacka och fräs lök och pepperoni i en panna med matlagningsoljan. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med en liten stund. Lägg ärter, bönor och majskorn i pannan och låt även dem fräsa med ett par minuter.
  3. Smaksätt med sesamolja och kryddor.
  4. Garnera med rostade solros-, lin- eller sesamfrön.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.