Hur gott som helst. Kan äta detta tusen gånger. Det är ett jättebra knep att pressa med lite smör i varje omgång när man pressar potatis, det gör saker och ting lite godare!
Instruktioner
- Placera filéerna i en ugnssäker form. Riv över limeskal och pressa ner halva fruktens saft. Häll över vinet, krydda och låt stå och dra till sig i en halvtimme. Tippa sedan formen och häll ut spadet (ca 1 dl). Spara. Sätt sedan in i ugnen, 200 grader och låt fisken bli helt vit, ca 15 minuter. Under tiden, gör såsen, och koka upp potatisen.
- Fräs löken och slå på vin, spad och grädde. Ös ner dill, koka upp och krydda mer peppar och buljong. Låt koka medan fisken blir klar och du pressar potatisen. Är du eller någon annan rädd för lökbitar i maten kan du gott mixa såsen men jag älskar lök så ju mer ju bättre!
- När du pressar potatisen, ha i en nypa grovt salt och en liten smörklick i varje "pressomgång". Mums!
- Servera med Findus gröna ärtor. Gärna kokt morot och blomkål också.
Publicerat den
10 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dessa tärningar, om vi inte vill äta detta vad gör vi
Om du med "tärningarna" menar lök bitarna så kan du göra såhär för att bli av med dom: Antingen mixar du såsen i en mixer/ med en stavmixer eller så silar du bort dom.
Det är nog dessvärre inte löken jag menar (det är ju en ren råvara), utan fiskbuljongtärningarna med alla tillsatser-
Aha, nej men det är ingen fara. Bara strunta i dom då. Se bara till att smaka av med salt och peppar efteråt så ska det inte vara någon stor skillnad.
Du kan ta fiskfond om du inte vill har så mänga tillsatser.
Plötsligt komm ordet "redning". Ska man göra en sådan? Med mjöl? När? Hur? Vad gör man med den när den är klar?