Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oslagbar ungersk chokladtårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Receptet är taget ur en bok som heter Oslagbara chokladtårtor. Tårtan är fantastiskt god! Tårtan är nästan ännu godare dagen efter att den bakats.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kaka: Smält chokladen i vattnet. Tillsätt sockret och rör om väl. Tillsätt mandeln och rör ytterligare i 2 minuter. Tag kastrullen från värmen och låt svalna helt. Rör ner äggulorna och vispa äggvitorna hårt. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten. Bland i skorpmjölet. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 175 grader i ca 45 minuter om du har en form som är 24 cm i diameter. Kakan får inte bli för torr. Dela kakan när den har svalnat.
  2. Fyllningen: Blanda florsocker och kakao och tillsätt vispgrädde lite i taget. Vispa till en tjocka kräm. Bred fyllningen på den undre delen av kakan och lägg på den övre.
  3. Glasyren: Smält chokladen till glasyren i vattenbad och rör sedan i smöret. Bred på glasyren och låt stelna. Servera gärna med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.