- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Receptet är taget ur en bok som heter Oslagbara chokladtårtor. Tårtan är fantastiskt god! Tårtan är nästan ännu godare dagen efter att den bakats.
Instruktioner
- Kaka:
Smält chokladen i vattnet. Tillsätt sockret och rör om väl. Tillsätt mandeln och rör ytterligare i 2 minuter. Tag kastrullen från värmen och låt svalna helt. Rör ner äggulorna och vispa äggvitorna hårt. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten. Bland i skorpmjölet. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 175 grader i ca 45 minuter om du har en form som är 24 cm i diameter. Kakan får inte bli för torr. Dela kakan när den har svalnat.
- Fyllningen:
Blanda florsocker och kakao och tillsätt vispgrädde lite i taget. Vispa till en tjocka kräm. Bred fyllningen på den undre delen av kakan och lägg på den övre.
- Glasyren:
Smält chokladen till glasyren i vattenbad och rör sedan i smöret. Bred på glasyren och låt stelna. Servera gärna med vispad grädde.
Publicerat den
3 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar