Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oslagbart god och fräsch tårta

(1 kommentar)  
Skriv ut

En helt ny sorts tårta med egen karaktär. Hjortronmousse, mandelgrädde och vanljkräm i oväntad och väldigt god kombination. Gör den gärna en dag i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan vila i formen några minuter. Stjälp upp den på galler och låt kallna. Dela kakan i 3 bottnar. Vaniljkräm: Blanda pulvret med mjölken enligt anvisning på förpackningen. Vispa grädden ganska hårt. Tillsätt krämen och vaniljsockret och blanda ordentligt.
  2. Mandelgrädde: Blanda yoghurt med vaniljsocker, kardemumma och mandelmassa. Vispa grädden ganska hårt och rör ner i yoghurtblandningen.
  3. Hjortronmousse: Tina frysta hjortron i rumstemperatur ca 1 tim. Låt hjortronen rinna av i en finmaskig sil. Pressa ur saften i en skål med hjälp av en sked. Spara saften till senare. Vispa grädden ganska hårt och blanda med hjortronen. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft och blanda ordentligt. Safta ev bottnarna med några matskedar mjölk eller hjortronsaft. Lägg ihop dem med vaniljkräm och mandelgrädde emellan. Bred hjortronmoussen över hela tårtan, något tunnare på sidorna. Kavla ut ⅔ av marsipanen till en rund platta och täck hela tårtan. Jämna till kanterna med en kniv. Färga resten av marsipanen och garnera tårtan med en flagga och rosor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kocken2011 3 november 2010

    GRYM!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.