Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Osso Buco

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Bryn läggskivorna väl på båda sidorna i 2 msk matfett. Krydda dem efterhand med salt och peppar och lägg över dem i en gryta. Bryn sedan löken och vitlöken lätt och lägg i grtytan. Skär tomaterna i bitar och blanda ner i grytan. Koka ur grytan med buljongen, och vinet. Låt grytan puttra under lock på svag värme ca 1 h tills köttet känns mört. Strimla under tiden selleri och morötter fint för hand eller på råkostsjärn. Fräs det i resten av matfettet och låtdet koka med i grytan ungefär en halvtimme. Smaka av mer mera kryddor och vin om så behövs och strö persilja och citronskal över rätten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.