Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ossobuco med kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ossobuco görs egentligen på kalvkött och vitt vin, men möra kycklinglår och en skvätt rött fin ger fin variation. Och glöm inte gremloatan som är pricken över i!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vänd kycklingbitarna snabbt i vetemjöl och stek dem sedan gyllenbruna i en stekpanna med oljan. Salta och peppra. Lyft upp köttet och håll det varmt.
  2. Skala lök, vitlök och morötter och ansa sellerin. Grovhacka och fräs hacket i olja. Tillsätt tomatpuré, finhackad basilika, lagerblad och citronskal.
  3. Späd med vin och buljong. Häll i de krossade tomaterna. Koka upp och låt koka samman till en mustig sås, 15-10 minuter. Lägg ner kycklingen och sjud sakta i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tvätta citronen noga till gremolatan. Riv det yttersta gula. Finhacka vitlöken och blanda med rivet citronskal och hackad persilja.
  5. Toppa kycklingen med gremolata och servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.