Ossobuco görs egentligen på kalvkött och vitt vin, men möra kycklinglår och en skvätt rött fin ger fin variation. Och glöm inte gremloatan som är pricken över i!
Instruktioner
- Vänd kycklingbitarna snabbt i vetemjöl och stek dem sedan gyllenbruna i en stekpanna med oljan. Salta och peppra. Lyft upp köttet och håll det varmt.
- Skala lök, vitlök och morötter och ansa sellerin. Grovhacka och fräs hacket i olja. Tillsätt tomatpuré, finhackad basilika, lagerblad och citronskal.
- Späd med vin och buljong. Häll i de krossade tomaterna.
Koka upp och låt koka samman till en mustig sås, 15-10 minuter. Lägg ner kycklingen och sjud sakta i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Tvätta citronen noga till gremolatan. Riv det yttersta gula. Finhacka vitlöken och blanda med rivet citronskal och hackad persilja.
- Toppa kycklingen med gremolata och servera med ris.
Publicerat den
1 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar