Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost baguette

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, honung, kesella och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
  2. Jäs under bakduk 30-45 min. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 4 bitar. Rulla dem till långa baugetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Klipp djupa jack i baugetterna och lägg varannan flik åt vänster och varannan åt höger.
  4. Låt jäsa ca 20 min. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Ta ut brödet och lägg det på galler. Låt bröden kallna under bakduk. Låt var och en bryta isär bitarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.