Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och basilikafyllda dinkelbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Nyttigare bullar med en god fyllning. Perfekt som ett matigt mellanmål eller tillbehör till en soppa. Dinkelmjölet kan bytas ut mot lantvetemjöl eller vanligt vetemjöl. Istället för pinjenötter är det också gott med pumpafrön.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Ljumma filmjölken till 37 grader och häll den över jästen. Tillsätt olja och salt. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Jäs under duk ca 1 timme.
  2. Kör osten i matberedare tillsammans med olja och basilikablad, ta inte med de grövsta stjälkarna. Du kan också finriva osten och finhacka basilikabladen.
  3. Kavla ut degen till två tunna rektanglar. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär ca 2-3 cm breda bitar och ställ dem på en plåt med bakpapper eller i papperformar eller i smorda formar typ muffinsplåt. Jäs ca 30 minuter under duk.
  4. Sätt under tiden ugnen på 250 grader. Pensla med äggvita och strö över pinjenötter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter tills de fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.