Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och brödomelett från Schweiz

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En härligt krämig och mäktig omelett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär brödet i små tärningar och lägg dem i en torr stekpanna och rosta dem svagt bruna över medelstark värme. Rör om eller skaka pannan ofta. Häll upp brödtärningarna i en skål.
  2. Knäck äggen i en stor bunke och vispa dem med en gaffel till en jämn massa. Tillsätt grädde, ost och salt och rör samman allt med gaffeln.
  3. Bryn matfett i stekpannan till kraftigt brun färg. Häll i ostsmeten och grädda till det är en krämig omelett. Rör runt lite i smeten så det ogräddade kommer ner i pannan. Strö på brödtärningarna och pressa ned dem lite i omeletten. Dofta lite paprikapulver över.
  4. Skär tomaterna i skivor och fördela dem på 4 tallrikar och strö gräslök över. Dela omeletten i 4 bitar och lägg upp bredvid tomaterna. Gott till är morötter och gurka i stavar samt knäckemacka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.