- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En härligt krämig och mäktig omelett.
Instruktioner
- Skär brödet i små tärningar och lägg dem i en torr stekpanna och rosta dem svagt bruna över medelstark värme. Rör om eller skaka pannan ofta. Häll upp brödtärningarna i en skål.
- Knäck äggen i en stor bunke och vispa dem med en gaffel till en jämn massa. Tillsätt grädde, ost och salt och rör samman allt med gaffeln.
- Bryn matfett i stekpannan till kraftigt brun färg. Häll i ostsmeten och grädda till det är en krämig omelett. Rör runt lite i smeten så det ogräddade kommer ner i pannan. Strö på brödtärningarna och pressa ned dem lite i omeletten. Dofta lite paprikapulver över.
- Skär tomaterna i skivor och fördela dem på 4 tallrikar och strö gräslök över. Dela omeletten i 4 bitar och lägg upp bredvid tomaterna.
Gott till är morötter och gurka i stavar samt knäckemacka.
Publicerat den
14 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar