Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och lökpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Passar att göra dagen innan, enklare bjudmat med en maffig sallad till. Lätt att dubblera.

Ingredienser

Instruktioner

Värm smör och vatten/mjölk i en kastrull tills smöret smält. Låt koka upp. Häll den varma vätskan över mjölet och arbeta ihop till en lös deg. Täck med fuktig bakduk eller plastfolie och låt vila i 30 minuter. Sätt under tiden på ugnen 200 grader. Riv osten, det går bra att blanda olika sorter, bara det är smak på dem. Bör vara minst 4-5 dl färdigrivet. Vispa ägg och cremé fraische, salta och peppra. Skär löken i ringar och smält dem sakta i smör på låg värme. Smöra en mindre/medelstor form och tryck ut degen. Det blir förmodligen deg över. Lägg ostringarna över pajdegen, täck med den rivna osten över, tryck till. Häll försiktigt äggblandningen över osten och platta till. Grädda i mitten på ugnen c:a 40 minuter, täck på slutet så ovansidan inte blir för bränd. Servera med sallad, och gärna varmt bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kbr 23 juni 2009

    Jätte god och enkel.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.